sevendayslaterImessedup ; -

välkommen tillbaka till det verkliga livet. vi har varit till umeå och back again, för min del under 24 timmar. hade jag varit en sån som gillar att beskriva allt i detalj så hade jag gladerligen gjort det, men riktigt så funkar det inte. nu är jag tusen upplevelser rikare, som det brukar vara. vi åt middag på costas, världens bästa idé, fastän tog mer än lite tid. dock så var services mycket uppskattad, finns inget bättre än trevliga kypare.

förfesten bestod av några riktigt härliga tjejer, ett spel med personliga frågor, spelet våghals, en pincett i högsta hugg, gruppkramar på toaletten, salem och krunegård på spotify, röda muggar från USA (tack ellen, de kommer så väl till hands!) och en fin stämning.

ca en kvart innan salem skulle börja så hamnade vi till slut på plats. jag kan erkänna att jag var kanske lite för överförfriskad, men vem tusan brydde sig, salle väntade på oss. dum som jag var tappade jag bort precis ALLA jag kände innan showen började. obrydd om det så trängde jag mig in bland folkmassan, hamnade bakom en bridd som nog fick ryck ibland och bokstavligt talat grävde ner sina naglar i min armbåge. fuck it, tänkte jag, och fortsatte min kamp mot platsen längst fram. resultatet ser ni nedan.

det jag tänker säga om själva spelningen, som jag var där för, var att han är så otroligt bra! feelingen, hans hår, alla låtar som man känner igen, som verkligen är genialiska, lyckan jag kände från honom. tiptop säger jag. vad säger ni som var där?

det är nu som jag inte kan gå in på detaljer. hög musik överallt, folkets hus gick inte att orientera sig i, jag och carro hittade ett hemligt disko-rum och vette tusan vad som hände där. sökte för mycket efter oskar, hittade jonatan och fick efter det en ny kompis som jag jävlart ville krama hela tiden. fint namn hade tjejen också, y know who y are.

gick iväg på egen hand ett slag också, och gick vilse lika fort också. tog mig tillslut till salen där markus krunegård hade äntrat scenen. jag är inget fan, tro mig, blev inmotad av personalen. jag som bara hade tänkt stå vid sidan av och se smått ointresserad ut. istället så säger de "du måste gå längre iiin! kan du ställa dig lite längre fram, tack." ville verkligen inte se ut som ett fan.

för att avrunda kvällen valde någon mcdonalds, där det verkligen var krig. en natt på subway är iallafall organiserat krig, det här var slakt. tjejen i kassan var hur gullig som helst, jag försökte att inte vara en jobbig kund. förklarade min kärlek till någon jävel som stod bakom och snackade skit om mig, för att vara the bigger person eller hur man nu säger.

kvällen avrundades verkligen med att se krunegård smyga runt i hotell-lobbyn, och som två riktigt coola tjejer, som jag och caroline är, så tog vi ingen större notis till detta. för som sagt, vi var inga fans. våra vänner fick dock eld i baken när de hörde talas om vem som befann sig var. men när de hunnit ner så hade han redan försvunnit in i mörkret, som den vampyr han är.


under sista låten hade jag alltså tagit mig längst fram, verkligen i mitten. blev langad arwid's telefon och knäppte en bild som jag säkerligen stoltserade med igår.

Idon'tbelieveintanythingthey're ; -





eller hur!?

SALEM!


IthoughtIwasthegreatestone ; -

jag sitter bara och småmyser för mig själv. imorgon jobbar jag mellan 10 och 19. efter det ska jag vara hela kvällen på canalen i ledarsyfte. hem några timmar för att sova (bella är en stjärna förövrigt). masa mig upp klockan 6 eller tidigare på lördag morgon. jobba mellan 7 och 15. som det ser ut nu fara till sofiahed's lägenhet och snabbdusha av mig alla mackor etc, innan jag tar bussen till umeå klockan 16, och sen så vet ingen vad som händer, förutom en middag med världens härligaste brudar. åhh kan inte lördag komma nu?

så, det känns bra att ha allt planerat tills det smäller.



på lördag ska virgin mary (gissa vem) med vänner få sin salem.

santaclauswon'tmakemehappy ; -

följande fakta bör jag känna mig stolt över;
  • jag klarade fas A igår.
  • jag klarade av att träna tre gånger den här veckan.
  • jag har betalat allt jag ska betala när jag fick lönen.
  • jag bokade tid i tvättstugan för första gången igår!
  • jag har planerat kvällen på ett sånt sätt att jag ska tvätta, diska, packa, göra klart allt så att jag slipper bry mig om det klockan sex på lördag-morgon.
  • jag är nöjd med tillvaron.
vad mer kan man begära?


waynes med fina nu, och sen jobb med fin carro.

heavenholdsaplaceforthosewhoprays ; -

imorse for min mamma med planet till stockholm. det är konstigt att hon inte är hemma i skellefteå, som hon annars alltid är. men hon gör något som jag är fruktansvärt stolt över. i borås hålls en tävling som heter poetry slam, som hon anmälde sig till och blev uttagen ungefär när jag hade kommit till kina. hon har sagt hela den här tiden när jag har varit hemma att hon är så stolt över resan jag har gjort, dels den själv, och själva vistelsen i kina med jonatan. nu är det andra vägen om. jag är så otroligt stolt över henne. att stå framför jag vet inte hur många människor, och uttrycka ord som kommer från hennes inre, att vara den starka kvinnan jag vet att hon verkligen är.

för två somrar sen, när vi åtog oss uppdraget för the breeze the breath var hon nog minst lika exhalterade som vi var under hela tiden. efter konserten på trästock hade slutat så fick jag ett sms, där hon hade skrivit ner upplevelse som ett poem;

ströregnet håller andan.
på stora scenen ett kontrollerat kaos.
avgrundsvrål river längs med rakryggrad.
melodiös mjukhet famnar skärrade trumhinnor.
120dB genom glaskropp, sårbar hud.
livskraft möter människa.

nu hoppar jag bara att det går bra i tävlingen, men hallå, hur kan det inte gå det när ens motståndare heter stubbe? hoppas med mig hörni, jag tycker att min mamma är värd det =)


go,timeisablessing ; -


ibland saknar jag simon... speciellt när han ser ut sådär.

denvackrastestundenilivet ; -

vill bara säga att kungen #1 amiri blev pappa imorse!!
grattis som tusan!!!!1-->

everybody'sfallingdowndowndown ; -

 

jag har aldrig varit ett riktigt salem-fan, lyssnade aldrig på när folk prisade honom till skyarna, till exempel martin på gemu:n. jag kan fortfarande minnas att han nämnde den här nya skivan (this is who I am) som visst var ett mästerverk, VARJE lektion. brydde mig inte när the man kom till stadsfesten heller. hade ingen koll på att han faktiskt var med i melodifestivalen. hörde något rykte om att han skulle till umeå open, inge mer med det.

jag hörde "keep on walking". häftig låt, den fastnade direkt. den vägrade helt enkelt att försvinna. kvällen som vi alla vill glömma kom, och försvann. salem förlorade, men vi stöttade honom troget. nu har jag köpt mig en biljett till umeå open på lördag, för jag vill se den här himla mannen.

i två dagar har jag lyssnat på hans album på spotify, och det är GENIALISKT. idag på subway tvingade jag våra kunder att lyssna på hans musik medan de åt sina mackor. ignore this ÄR ett mästerverk. this is for. 4 o'clock. RED ROCK. fy tusan, umeå open, här kommer vi, jag och 3 andra riktigt fräscha brudar som ska få oss en dos av örongodis.

justletthelightguidemethrough ; -

jag trodde det var meningen att man skulle få pengar till sin mobil direkt om man betalade via halebop's hemsida? guess I was wrong och nu är jag lämnad ensam och bitter. får försöka mig på deras himla livechatt imorgon... f c u k.

ps, löste sig...

thisisforeverythingyousaid ; -

 

efter lite mix och trix så ska jag jobba natt med sara alltså. det var typ länge sen? och sen blir det döden och upp klockan 10 för att hålla subway igång åter igen. men jag ser fram emot att få känna att jag lever lite. så, away we go. hwaiting!

thesongIneverwrote ; -

det känns som om att jag är på skattjakt. en stor röjning är på gång på min sida av rummet. jag har alltid varit dålig på att hålla det rent, att städa det som är mitt. på andra ställen, på jobbet eller hos någon annan, så är jag väldigt noga med att ordning finns. tog just bort allt från mitt nattduksbord, och det var som i sagan om ringen när gandalf hittar boken i moria, tar upp den sakta och borstar bort ett tjockt lager damm för att se vad som finns där under. mycket har legat gömt, men nu ska det komma fram. ut och kriga igen då! salem är på på spotify och det här är det sista jag vill ha sagt;

 

hahahaha, den här bilden heter "hejsan jag heter karolina och skriver utan att titta"

åh gumman vad du är fin...

everynightIstudyhowtogeta... ; -

jag drunknar i det östra havet.

det är tillfällig skönhet som jag vet kommer vara för evigt.

det är ett leende som jag vet är bra för hälsan.

en kropp med elegans uti fingerspetsarna.

något vackert...

oåtkomligt.

oh-oh-onlyforyou ; -


åh geme ba....

idag blir nog en bra dag, med först jonas, sen carro och slutligen mamma framför tv:n och patrick jane.

whyIlikeyou ; -

idag har varit en sådan där dag som är lite utöver de vanliga. dels hittade jag mig ett fynd på rut m.fl (ovanligt?) som kan tänkas att användas på det potentiella umeå open-besöket nästa helg. efter någon ensam timme på stan träffade jag oskar (häftiga sneakattack på bdb)för att sedan smygäta av hans middag på max, som vänner gör. tog, som en riktig umebo, buss nummer ett till umedalen, hoppade av på löftets gränd och knackade på hos en glad svensktalade spanjor med två glada små ungar. lite senare kom min härliga syster även innanför dörren. gud vad jag har saknat carmen's sätt att vara glad över allting, och enrique's sätt att alltid vara lite smått bitter.

jag och pappa hämta upp emma på sjukhuset och avnjöt sedan en jäkla himla god middag här på olov palmes gata. kvällen avslutades på waynes/max där jag och emma tog upp mycket på för lite tid. jag gillar att prata med någon sån fin, och det tar aldrig slut. då vet man, att det här är fucking great.


tösen som alltid stjäl mitt hjärta.

Ican'tstopthinking'boutyougirl ; -

det är värt att planera. det är saker att se fram emot. ikväll far jag till umeå. nästnästa vecka far jag förhoppningsvis också till umeå, vilket jag har börjat planera nu, om gud vill och känner att jag faktiskt förtjänar det. vill ju va med mina vänner och se salem.

 

jag känner att det här är världens tråkigaste blogg just nu. grå och sådär. jag vet, jag vet, det blir vad man gör det till, men om det inte finns inspiration till det då? om jag faktiskt är såhär tråkig i vanliga fall. jag vill tro att det är på grund av att det är för kallt ute, att mitt objektiv har låst sig, att jag inte tar mig ut på dagarna, men det kanske bara är bortförklaringar.

 

nej, jag ska bli roligare, jag lovar. det handlar väl bara om att ta tag i saker?

 


tohealthewoundsfromloverspast ; -

en härlig fotosession senare, samt ny form på ögonbrynen, ilande mellan lägenheter, skrik och stön över poäng som far hit och dit, ett bittert nederlag, fel låt vann, prat om framtiden, världens bästa överraskning utanför subway, planer på måndag, ett inte alltför roligt nattpass, allt mindre rolig städning, en bilresa hem, och nu sitter jag här. det är alltid svårt att varva ner när man väl har jobbat såhär, därför fastnar man en stund framför t.ex datorn.

om jag gör något värt nu? förmodligen enbart värt i mina och bella's ögon.

if y know what I mean.

duduuunduduuundudududuuuunduuuun ; -


manboymanboyyoucancallme ; -

två veckor känns som en evighet sen. kanske som om det inte ens har hänt, vilket det verkligen har. nu är jag tillbaka i det vanliga livet, som består av att jobba då och då, se how I met your mother, träffa människor, simma varannan dag, vilket är en häftig ny grej som jag har börjat med. utöver det händer det inte så mycket. nu ska jag taggad för ett nattpass inatt, de slutar som aldrig komma. peace out.

en bild som jag fick från mark några dagar efter att jag hade kommit hem. vänter till höger; kändis, emily från boston, gregory från polen/danmark, angelina från kanada, nick från kanada, mark från the US, yours truly och rachel från london. stunden innan tog vi ett kort utan sombreros, det var fel enligt någon i baren, men lite roligare blev det tack vare det.

 

förövrigt, frågorna hittills är få (läs två) med dock naggande goda.

 

OCH JAG VAR SÅ OSERIÖÖÖS.


hejhejmonikahejpådigmonika ; -

Elin vill att jag har en frågestund, så fråga vad ni vill. Jag svarar på nästan allt, förmodligen inte på alla sjuka.frågor som Elin kommer att ställa, men håll till godo. Det här är förövrigt egentligen bara för att få blogga från hennes mobil. Att skriva rätt är svårt. Prägel lut.

ohmysupergirlnashiwodebabygirl ; -

idag har varit en bra dag, hittills, och förhoppningsvis så blir den bara bättre. jag vet inte varför det har varit som det har varit hittills. för mycket överblivna, onödiga känslor i luften, men jag tror verkligen att jag är på rätt spår igen. bra sällskap idag, bra att filmrullen från peking var klar, fastän några bilder inte ens kom fram, men ändå kul. nu är jag sugen på lite how I met your mother innan maten, vad säger ni?

 


min tillfälliga craving. det känns bara så rätt!

Iwasaimingforthesky ; -

den här känslan av att inte kunna sätta fingret på just _det_. att det är något som är fel, men hur mycket du än funderar över det så kommer du ändå ingenvart. du vet inte om du ens har rätten att tänka just _så_, p.g.a vem det skulle kränka, fastän ingen annan har något att göra med dina tankar än bara du själv.

 

du gör mig galen, amanda, vad fan vill du med ditt liv. egentligen har du aldrig varit mer säker än vad du är just nu, men det är för långt utom räckhåll för att du ska känna dig riktigt nöjd ändå. men ska du ändå inte bara ta och se fram emot det, och inte tänka för mycket, för vi vet båda att när du tänker för mycket så börjar du tvivla, vet inte vilka dina riktiga vänner är, och kommer förmodligen sluta som en ensam gammal catlady som ingen vill veta av. varför ska du vara sådan. du har fått en försmak av vad världen har att erbjuda, och gud love att det ska bli mer.

 

ge dig, sluta vara rädd för de du tycker om, för de tycker ju om dig så himla mycket. herregud, sluta vara rädd för livet, och sluta gömma dig, och sluta vilja vara mulan bara för att hon är så sjukt cool, och sluta bara upp med det! no more bullshit, du förtjänar bättre. sova nu eller?

 

känslan av att bara vara.

 


yourfaithwalksonbrokenglass ; -

 

lite mer störande ljud i bakgrunden, men det gick så bra, och det kändes så fint. när det var klart blev jag haffad av sångaren i husbandet, och erbjuden en plats, eftersom de gärna ville ha en female vocalist. jag tackade bittert nej, lätt att fara till suzhou varje onsdag, även om det var för att kicka lite ass?

 

en vanlig måndag nu, espri blev inte av, inget ball verkar hända, min dvd är halvvägs igenom sagan om ringen, mulan ligger på bordet och väntar, jag känner mig stuck? vanlig känsla nuförtiden.


ofyourowncreations ; -

the jst and amdy presents. har väl i princip gjort något som ingen av er har gjort? sjungit på en bar i en annan världsdel. en drink som betalning, men vilken rockstjärna nöjer sig inte med det? en fransman var vänlig nog att filma vårat uppträdande. när jag tänker efter är det nog det bästa jag någonsin gjort.

 

 

still to come; see you soon by coldplay.


fördetäringenvanligdag ; -

och plötsligt blev det som en knytnäve i ansiktet och jag vill bara bort från den här stan.

shawtyshawtyshawtyshawty ; -

sitta hos simon medan han tar en "snabb dusch". snart bär det av till caroline för middag, sen till lova för fezt, och till sist till subway för jobb hela natten lång. jag är tillbaka, fuckers, det kan ni räkna med.

och om 1½ timme är även jst tillbaka i svea rike, alla bör hälsa honom välkommen hem!

sorrysorrysorrysorry ; -


ps, carro, hittade en unicorn åt dig i förbjudna staden. hoppas det gör dig lite gladare.

bambambirabambambirambam ; -

jag vet inte vad det är, men jag känner mig instängd, i samma veva som min kropp gör ont. tårar kommer som när de helst önskar, jag kan inte kontrollera det. det kanske var för länge sen jag grät.

varför hör ingen av sig? eller är det upp till mig?

Ilookintohereyes ; -

vaderna varker, och pirret ar tillbaka. snart far jag, en flygresa pa ca 10 timmar framfor mig. det kanns sjukt att erkanna att jag kommer att sakna manniskor som jag bara har spenderat tva dagar med, men vi hamnade i en sa otroligt fin grupp. om du har last jontest's blogg sa vet du redan att pa hostellet som vi bor pa sa finns det ett grupprum som ar sjalva mittpunkten av stallet. det ar omojligt att unvika folk, vilket gor det sa mycket battre. jag skulle garna vilja beratta om alla som jag traffat, men jag tanker att, nej, inte pa bloggen. om 45 minuter sa maste jag checka ut, sen om ytterligare en timme sa blir det taxi mot flygplatsen.

kanner jag mig mer varldsvan efter den har resan? absolut, pa alla satt och vis. jag kanske inte har upplevt lika mycket som folket vi har trafat har har, men bara utav att lyssna pa deras historier (ALLA har nagot att beratta) sa kanner jag att det ar nagot som jag sa garna vill gora sjalv nagon dag.

sa snart ses vi. jag har saknar er sa mycket (you know who you are, peace yo) sa pa nagot satt kanns det ocksa bra att fara hem igen. ses imorgon? kanske inte. men till veckan? you make me complete.

maste packa fardigt alla grejer nu, kanske tvatta haret. allt for en lang flygresa hem.

RSS 2.0