whywouldyoubewakinguptomorrowmorning ; -


min vän Kim, som jag berättade om i förra inlägget, påminde mig ikväll om att uppdatera om "matfesten" vi besökte förra helgen!
 
jag visste inte mycket spektaklet, mer än vad en taxichaufför hade berättat klockan 4 på morgonen; att man kunde äta mat från alla delar av världen. så jag lurade Kim till mina områden av Seoul, och visst var det så värt det. en massa folk, stämning, musik och annat underhållande gjorde det till en sjukt härlig söndagseftermiddag. 
 
itaewon-vägen var helt avstängd för bilar, och alla mat-tält stod uppradade längst med gatan. Det fanns maträtter från USA, Canada, Spanien, Sydamerikanska länder, Uzbekistan, Iran, Ryssland, Japan, Kina, alla länder ni kan tänka er. jag provade en slags kycklingmacka från Marocko och en macka med lammkött från Iran. jättegott!!! 
 
såg till min stora förvåning att det stod Sweden på ett av tälten, men det visade sig bara vara ett gäng koreanska killar som sålde bbq-spett... besviken....
 
det var en eftermiddag av god mat, öl och sangria, och så behövde jag inte vara så himla ledsen över att ha missat den riktiga matfesten för andra året i rad ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ 

I'vecomehome ; -

har ni saknat den här bloggen?
ibland gör jag det.
 
sanningen är att jag glömmer, glömmer att uppdatera för det är lite för krångligt och tidskrävande om man jämför med appar som twitter och tumblr, där allt går på 2 sekunder. men, ibland så får den här bloggen lite liv, då jag känner för att uppdatera, oftast på helgerna. 
 
vad är nytt då? inte alls så mycket. jag tänker fortfarande på vad jag vill plugga, göra, bli. synd bara att det ska vara så svårt. när jag var lite var det lätt. då skulle jag bli en skådespelerska och gifta mig med en stilig skådespelare, och vi skulle bo i Hollywood, men spendera somrarna i Skellefteå, och allt skulle vara så lätt.
 
så mycket har förändrats. för det första vill jag inte bli skådespelerska längre. sen så hade det ju varit roligt att bo i Californien av alla ställen, men så långt har jag inte kommit i planeringen. nej, Seoul är en stad för mig, har jag som bestämt.
 
hur ska jag göra då? söka universitet i sverige och härda i några år innan jag kan flytta tillbaka? plugga på distans i Seoul? helt enkelt söka universitet i Seoul, som förmodligen kommer bli så mycket dyrare men rätt så häftigt? det är nog de tre alternativen jag har. jag är lite för less på allt som heter att jobba.
 
 
en selca från när två vänner och jag for till Everland förra månaden. om ni har glömt hur jag ser ut.
 
jo, för lyssnar man på Kpop eller är Korean så heter det selca (셀[sel]self 카[ka]camera). visst låter det sjukt mycket bättre än selfie? kan alla bara sluta upp med det ordet.
 
nu måste jag runda upp (av? ibland har jag lite svårt för svenska uttryck). jag ska och träffa min vän kim, från USA, och få i mig något ätbart, såhär sent på eftermiddagen. kim har lovat att någon dag komma till sverige, och då ska såklart jag också åka till texas för att hälsa på henne någon gång! känns spå fascinerande att jag nu känner så många människor från alla delar av världen, och någon dag kanske jag får ta del av deras verkliga vardag, och de kanske kan få ta del av min. 
 
hursomhaver, nästa vecka (veckan börjar med söndag i korea) så kommer MIN MAMMA hit. DET är kanske det häftigaste som hänt i år. 9 dagar kvar. då kan jag ta henne runt överallt, och kommer nog inte kunna sluta prata under de 10 dagarna hon är här. sedan så anländer pappa om 3 veckor, och honom ska jag ta till DMZ, så han får se lite nord korea. kommer nog vara bästa dagen i hans liv!
 
nej nu måste jag springa! hörs sen!

RSS 2.0