stabirabiraprapstabira ; -

du är vacker, och du strålar,
strålar ljus, emot mig.
du är helig, heligheten,
gör allt synligt.

vi vill vara dina trogna,
vara ljus.
vi vill leva i det vackra,
i ditt leende.

she'stakingoff,takingoff ; -


det är så mycket som jag älskar med seoul, så mycket vackert. igår så föreslog laura att vi skulle gå på winebar, och hur bra lät inte det. så där fann vi oss, sittandes på en vinbar, med en falska billigt gott rött vin medan step it up 2(?) gick om och om igen på TV:n. väl spenderad fredagskväll. idag så öser regnet ner, och genom mina ganska dåligt isolerade fönster så hör jag verkligen vinden piska. ska verkligen bli jätteroligt att gå till sinchon, jätteroligt, men det blir köttbuffé till middag och sen födelsedagstårta på det. det här ska nog bli en ganska välspenderad lördagkväll det med. hade.

she'sburningdaylightpetrol ; -


när du kommer upp i nivå 5 på yonsei börjar man diskutera politik och nyheter och dylikt på lektionerna, och för de som egentligen bara vill lära sig språket så förstår jag att det inte är lockande att läsa klart alla nivåer.

jag pluggar på tok för lite utanför lektionerna, och det skäms jag för. vill du lära dig fort så måste du verkligen sätta dig in i det och faktiskt lära dig 100 nya ord varje vecka, vilket jag absolut inte har gjort. jag har mina skäl, och det finns så mycket roligt att göra i seoul som inte är plugg. det är helt upp till en själv!

nja, skolåret ser ut som så; start första veckan i januari och 10 veckor framåt, lov i 10 dagar, start i början av april och 10 veckor framåt, lov i 10 dagar, start i slutet av juni och 10 veckor framåt, lov i 20 dagar, start i början av oktober och avslutas den sista terminen i början av december. så man hinner bara med 4 terminer på ett år.

thoseschoolgirldays ; -



오늘은 반친구와 같이 한국음식을 만들었어요. 아침에 잡채를 만들고 먹었더니 배가 불렀어요!

I'msocuriousyeah ; -





den här bloggen kanske kan bli intressant igen. igår var en fantastisk dag. stekande sol, is-choklad, promenad vid han river, jordgubbar vid han river, pratglada hundar och kamera med självutlösare. sedan var det det helt okej att avsluta kvällen i yesung's sällskap, är glad för dem som har honom som bias och bor i seoul.

idag är en lite mindre fantastisk dag, regnet det bara öser ner och jag känner mig som om att någon har kört över mig med ett tåg. så därför överväger jag en powernap, i förhoppning om att det på något sätt ska hjälpa mig med koncentrationen.

Ican'tbaby,don'tstopthis ; -



chris, ja, på yonsei har de A kurs (vanligt program, 6 nivåer) och B kurs (specialprogram, 8 nivåer). nästan alla började i det vanliga programmet och kunde sen byta om de kände att det blev för hastigt. det är oftast till för dem som inte kunde läsa och skriva sen innan och eftersom jag hade stor koll så fortsatte jag bara i det vanliga programmet. det känns rätt, fastän jag ibland inte kan bestämma mig om alla uppgifter de ger oss är krångliga på riktigt eller om vi bara överdriver allt i våra västerländska huvuden.

jag har några vänner som går kurs B just nu, och de använder lite mer engelska för att förklara där, medan i kurs A så är engelskan nästan obeffintlig om du inte har en extremt snäll lärare.

britta, jag vet inte ens själv var allt hamnar! jag önskar jag kunde samla allt här på bloggen men jag har känt mig lite för oinspirerad på senaste tiden. jag hoppas det blir ändring för det snart dock! tack för att du vill följa med!

stopandstartstaringatthesun ; -

 

titta titta vad jag har här. en alldeles ny bäbis. tusen tack till chris för hjälpen! (read that without translating if you can huh). vad som inte syns lika tydligt på bilden är att jag har klippt mig. topparna bara, men även det är ju ett äventyr i detta land. åter igen tack till chris. min bäbis kan jag inte riktigt använda än, måste införskaffa unlimited 3G, för det var något dumt koreanerna på SK telecom kom på, lite dyrare men jag får i och för sig wifi forever (se; så länge jag är kvar i korea) med det. sen så är jag good to goooo! nuså styr trötta ögon mot sängen, kanske kommer jag drömma om super junior i paris, önska att jag var där, med dem, i samma tidszon. lycko alla er som är det just nu.

RSS 2.0