wowfantasticbaby ; -

uppehåll, uppehåll, uppehåll. jag börjar mest bara skriva för att jag väntar på att min tvätt ska bli klar, så jag kan hänga den, så jag kan bege mig ut igen sen. i sverige hade jag förmodligen bara stannat hemma idag, tyckt synd om mig själv, men hur kan man göra det i en stad som seoul? eller så har jag helt enkelt inte skrivit för att det alltid har fallit mig ur minnet. jag vet att jag hade varit mig själv tacksam i framtiden om jag hade gjort uppdateringar under dessa veckor, men vad kan jag egentligen göra åt det nu.

lite bilder från sista veckan på första terminen!


en fantastiskt suddig bild på våran klass. några personer saknar, pga. flytt tillbaka till hemlandet, och någon var ute och gick en sväng.


alton, från hong kong. han har flyttat hem nu. det gör mig ledsen.


yoshie, jessica och carole. japan, kina och frankrike i en bild.


smög in på en bild med min sverige-flagga (var ett grymt mission att hitta den bland alla töösen)


på våra papper står det 'nubutaka fighting!', med hangul. under taltävlingen.


klasseeeen, och vår lärare, och självklart fattas det någon.


vår lärare den andra delen av terminen. hon pratar i 100km/h, kan göra en livrädd, men är en otroligt duktig lärare, även om man, som jag, ibland inte alls förstår vad hon säger. och så är hon otroligt vacker också.

på måndag börjar en ny termin, och jag fick just nyheter om att jag har iallafall två svenskar i min klass, dardan och robin. så fantastiskt, någon jag kan ställa dumma frågor till när jag inte kan komma ihåg vad ett ord betyder. men först så ska jag gå på inkigayo, för världens bästa unnie har biljetter!

det här blogginlägget blir nog inte roligare än såhär... nu ska jag bara vänta på carro och sen så ska vi ut och äta innan vi far och träffar finaste jewels! och jag ska lägga upp bilder på mitt nya rum i sinom tid också!

canyouseewhatwe'vedone ; -

två finalsdagar ligger bakom hörnet och jag hade glömt bort hur stressen känns. det är för mycket som ska in, för mycket som jag inte vet, för mycket som jag borde ha lärt mig.

men jag hade ett givande samtal med min klasskompis carole, från frankrike (se ovan hennes otroligt fridfulla uttryck inför proven), om kursen och allt som hörde till. vi är här av helt olika anledningar; hon vill byta karriär, prova på något helt annat, medan jag bara är i början av fasen att lista ut vad jag vill göra med mitt liv, för tillfället iallafall. vi har olika förutsättningar men kan förstå varandra på otroligt många punkter.

jag har alltid haft i åtanke vad alla ska tycka om mina val, mina resultat, när jag vet att i själva verket så borde jag inte bry mig alls. det är mitt liv, mina val, och om jag misslyckas med något så borde det egentligen inte påverka någonting för tillfället, bara ta det och gå vidare.

för att klargöra allt så måste jag medge att jag har tagit mig lite vatten över huvudet. kursen är utformad så att du ska på så kort tid som möjligt banka in så mycket information, grammatik och ord som du bara kan. jag personligen har svårt för detta, det tar lång tid innan ord sätter sig, det har jag redan märkt av, det spelar ingen roll om jag läser det om och om och om igen. eftersom det är så intensivt som det är, så är det ett känt faktum att många faktiskt misslyckas med den första nivån, och måste göra om det. vissa ser det förmodligen som något otroligt onödigt, slöseri med pengar, men den här gången kanske det inte skulle vara så ovälkommet att få ta allt igen, verkligen se till så att jag kan det, och inte slarva.

imorgon har jag mitt taltest, först av alla, och bara Gud vet hur det kommer gå för mig. antingen så misslyckas jag totalt, eller så överraskar jag mig själv när jag väl får slutresultatet. det som känns viktigast för mig är att jag är medveten om vad jag själv kan, är realistisk, är okej med vilket resultat jag än får, annars skulle jag bara stressa sönder. jag ska försöka att vara positiv!

rightnowIdon'tgiveafuck ; -

nu ska jag iväg på en reklaminspelning, för LG optimus apparently. den såg ni inte komma va?! inte jag själv heller för den delen, men det får mig att låta som en riktig kändisbloggare, inte sant? inspelningen är inte en stor grej, eller så är det det, iallafall för mig. enligt rykten och information jag har fått så ska mina favoritmänniskor göra ett appearance, och eg gleder meg! men för detta så måste jag ställa väckaren på 5.45 och glatt stiga upp när den ringer, eller som det verkligen var; hoppa upp i panik då telefonen började låta. aja, upp och iväg, seoul är svart för tillfället och nu ska jag åka tunnelbana i 40 minuter för att ta mig till platsen. hade!


Iswamacross,Ijumpedacrossforyou ; -

koreanska är det svåraste jag någonsin har gett mig in på. där har ni en liten uppdatering.

RSS 2.0