saymyname;leehyukjae ; -

ett foto som min vän lyckades ta i söndags. hur häftigt ser det inte ut att vara.

51 timmar i singapore, några färre än beräknat, men jag tog mig dit iallafall. värmen var jag lite beredd på men jag kommer aldrig bli van. jag, min vän vivien och hennes vän hiddy spenderade lördagen med att åka tunnelbana i singapore, träffa folk untanför det stora stadiumet och gå på nagelsalong. sedan så kom den efterlängtade söndagen, och när klockan slog fyra på eftermiddagen så påmindes jag igen om varför jag verkligen älskar super junior. det är gemenskap, musik, humor, kärlek, frierier hit och dit, löften om att det kommer vara för evigt. kanske barnsligt men något som gör mig glad in i själen. jag vill aldrig glömma den dagen.

fler bilder som vivien lyckades ta.


justlistentotherhythmofmyheart ; -

igår kändes det nästan som en skolavslutning. efter halva terminen så byter vi nu lärare, för att få lite omväxling antar jag. men det kändes så tråkigt, våra lektioner var verkligen något att se fram emot, och nu så får vi börja om lite från början igen. efter skolan så gick de flesta av oss till en koreansk restaurang och umgicks, följt av chokladfondue på baskin & robbins. väl spenderad alla hjärtans dag.

dreamofparaparaparadise ; -

idag fyller världen bästa jonatan år. grattis! tänk att det är över 2,5 år sen den här bilden togs, nästan 2 år sen jag hälsade på dig i kina, och nu är jag själv i asien. hade jag pengarna till det så hade jag bjudit på en storslagen weekend (äsch, längre, tar ju tid att flyga också) i seoul, men det kanske jag får skjuta upp på. men tack för allt, utan din vänskap hade jag med största sannorlikhet inte varit där jag är idag. jag hoppas vi kan umgås på andra sidan jorden igen någon dag!


there'snotathingthatIwouldchange ; -

pictures!



för några dagar sen fick jag nys om ett så kallat "fika-ställe" som visst skulle finnas på tre ställen i seoul. med hemlängtan i själen så tog jag med mig min koreanska vän dit för att se om det var samma sak som hemma. lite av en besvikelse var det egentligen, inget pärlsocker på chokladbollarna (ovan var bara exempel) och semlorna var svåra att äta (sen när häller man varm mjölk runtom dem?) men det var lite skönt att se ord som mjölk och norrland.

min klasskompis från kina som pratar mer mandarin än koreanska på lektionerna, och sover mer än hon studerar, men hon är en riktig personlighet. i fredags ville hon och pojken (också kines) bredvid henne äta lunch med mig när skolan var slut.

 

mm, 삼겹살 [samkyeopsal], i princip som BBQ, grilla fläsk och ät det.

 

och såhär ser det oftast ut när man är klar.

 

Myeongdong, finns mycket att köpa här.

 

vi såg att något var på gång när vi gick längst med en gata. massa folk i ring och någon som sjöng i mitten. plötsligt visade det sig att något slags frieri, eller kärleksförklaring, var på g, som ni ser på bilden ovanför. dock så blev vi alla hjärtekrossade när kvinnan sprang iväg och mannen stod frågande kvar på knä. han såg helt förstörd ut, och en man kom fram och pratade i en mic, försökte trösta honom. hur skulle man rädda den situationen egentligen.

 

men så visade det sig att det hela var en flashmob, så lurade blev vi kort och gott. det kan hända vad som helst i seoul.

 

snabba svar är inga problem.

 

jag kunde ord och små fraser innan jag kom hit, som hej, tack, hur mycket kostar det? men jag upptäckte när jag väl började i nybörjarkursen hur lite jag egentligen kunde. men det tar sig, jag börjar bli van, men det är fortfarande riktigt svårt att höra ord när de pratar fort, och att forma meningar vet jag är svårt, men kul.

 

att bo i landet där språket talas är ju alltid ett extra stort plus, och seoul är aldrig tråkigt. om du nu har studerat koreanska innan så gör du enkelt ett placement test på skolan och de bestämmer sedan vilken level du kan starta i, så kanske level 2 eller 3.

 

lycka till!


butthenagainIdon'trememberyou ; -


vad roligt och spännande att du hittade min blogg! jag tog mig till korea på ett väldigt enkelt sätt, genom blueberry. de har kontakt med en skola i seoul, yonsei university, men det har du nog troligtvis redan kollat upp. jag hade mina betyg från gymnasiet och det var nog för att jag skulle få ett godkännande till kursen. jag har ju bara läst en månad än så länge, och nu börjar det flyta på bättre. jag hoppas du tar dig till seoul det är en helt fantastisk stad!

det är bara att fråga om det är något mer du undrar över!

somjagvillegeminkärlekiallaminadar ; -

나도 보고싶어


whosaysIcan'tgetstoned ; -

korean/swedish study session.

chris and I sat at the café on the picture below for about 3.5 hours. swedish and korean going back and forth and then english as the way of explaining the expressions. midterm exams are in less than a week and I feel more than insecure about it. how about I do something about it, huh. and those DVD-rooms, it's a good idea, to have somewhere to go just to watch a movie when it's cold outside, but when you find a roll of toiletpaper standing on the counter, it's a little bit disgusting. oh well.

I am completely hooked on temple run btw, passed 1.000.000, and I just can't stop playing. I need a higher multiplier... download it from the app store, completely free.

I'm going to sleep, soon.



(britta, jag vet inte hur din engelska är,
men använd den här sidan om du vill översätta någorlunda.)

förlångellerkortellersmalellerfet ; -

어떻게 하지


RSS 2.0