I'msocool,I'msocool ; -

jag ska någonstans ikväll, vet inte var, men det finns alltid något roligt att göra i seoul, även om det är att bara sitta på ett kafé. jag lyckades också finna mig en s.k best friend forever, efter två timmar av tid tillsammans. denna kvinna (, för det känns så konstigt att kalla henne flicka eller tjej när hon är 25 år,) var på i samma sektion under super show 3 i vietnam som vi var. vi stod allt precis bredvid varandra, helt ovetandes om att vi skulle möta varandra nästan ett år senare. hur många gånger har jag inte kännt att världen är lite ändå. hon stannar en vecka och imorgon så ska vi nog ses igen, efter att jag har lyckats tvätta och göra läxor.

nu måste jag springa dock, middag någonstans väntar. hade.

låtkärlekenjäsaochingentingförstöra ; -


så, det är det här jag ska på om en månad, 23 dagar för att vara exakt, i singapore. min älskade vän vivien lyckades få sig två biljetter till oss, till kanske ett lite dyrt, men ack så värt pris. kudos to you, darling. så om 23 dagar så lämnar jag sydkorea, om än för en helg, för att spendera tid med min "officiella maka på facebook", njuta av värmen och gotta mig i allt vad som har med super junior att göra! jag längtarrrrr!

aldrignöjd,jagäraldrignöjd ; -

gott nytt år allihopa! nu har drakens år börjat, och det firade vi med en liten koreansk traditionell lek och "the circle of death", som resulterade i ett ex antal smeknamn, på pencil guesthouse, följt av dans till klockan 4 på morgonen. bra nytt år. men nu, mer bilder!

jag fick finbesök från kina helt plötsligt. sofia, sara och henrik landad i seoul och spenderade 5 nätter här. jag önskar att jag hade tagit mer bilder, men kameran fick vila en hel del, eller så blev de bilder jag faktiskt tog suddiga...

 

reklam för kattcafé. hur kul är det inte!

 












livet är bra. i veckan var jag och ansökte om ett alien registration card, som är klart om en och en halv vecka ungefär. med det och mitt studentvisum så kan jag resa in och ut ur korea som jag vill, och det behöver jag verkligen för nästa månad (om du är nyfiken på vars jag ska så får du vänta på nästa inlägg!)


jag går i en klass med 13 personer. det är jag, en fransyska, en tjej från sri lanka, fem från japan och fem från kina. vi har 4 lektioner á la 50 minuter och två lärare som delar på dem. mina lektioner är helt på koreanskan, jag har ett lexikon som följer med arbetsboken, och lärarna kan engelska så om det skulle bli missförstånd så kan det åtgärdas. det finns också klasser med långsammare takt, för t.ex de som har svårt med alfabetet.

den första veckan var ganska lugn, eftersom vi mest gick igenom bostäverna och några enkla kapitel. den andra veckan har varit lite mer invecklad för mig, vi har börjat med grammatik och så, och jag har lite svårt att minnas vilket ord som ska komma när, men jag tror det att det kommer släppa med tiden. det är också mycket nya ord som jag aldrig har hört förr som jag måste plugga in, men så är det ju med alla nya språk man ger sig in på.

jag tycker lektionerna är sjukt roliga. kanske hade jag tur med gruppen och lärarna. jag har hört från andra att de har bra lärare också. på yonsei verkar de ha hög standard när det gäller det, och utbildningen. jag hoppas att detta har gett dig några svar på frågorna. fråga gärna mer om det är något du undrar över!

britta, kul att du är på nätet förresten!

ifI'mjustoneoftheothers ; -

jag vet vad ni tänker, tro mig, ni är besvikna över att jag inte bloggar tillräckligt ofta (det är maria och olof iallafall, det vet jag), och nu kommer stunden då jag har en bortförklaring; det har varit så fullt upp, ingen tid för bloggande, och... så är det faktiskt. men jag är i en stad full av liv, klandrar du mig? även om jag vissa kvällar bara kommer hem och känner att det är så skönt att bara få lägga mig i min egen säng och bara vara själv för en stund, bara vara.

men ni vill ha mer bilder, eller hur?



favoritbagel och favoritpersoner på favoritstarbucks. massimo från australien/italien och caroline.


at hongdae subway station.







YG entertainment, där grupper som big bang och 2ne1 har sina rötter. vi var kpop-turister för en dag, med guide och allt.



lite korean style, ok?





för att förklara lite mer ingående om de senaste bilderna, så ägs kafeét händel & gretel av kvinnan som sitter bredvid mig. hon är det stolta modern till mannen vars bild hänger på väggen. han är en av medlemmarna i super junior; yesung, eller kim jongwoon. stället är så sjukt litet, bara 4 bord, men ack så mysigt. då och då så kan man stöta på någon av medlemmarna som har lite tråkigt och vill prova på ett annat yrke. hon är en sån otroligt härlig människa, varm och kärleksfull. som tur var hade jag eric (se fyra bilder upp, grön jacka), som såg till så att jag fick just denna bild och någon slags konversation med henne.

jag träffade june igen, som tog med oss till en korean BBQ-restaurang, som sedan blev påföljt av lite koreansk pizza. mycket mat den där dagen alltså.

 

om jag nu kunde säga att jag hade så många fler bilder att visa, men inte i nuläget tyvärr. i veckan fick jag besök av inga mindre än sofia, sara och henrik, ända vägen från kina, så mina dagar såg i princip ut som så; skola->pencil->äventyr->sova->skola->pencil->äve.. ni fattar. jag sliter på med skolan, och blir så överlycklig när jag kan förstå små sekvenser i en konversation eller förstå vad en person vill försöka säga. det kommer släppa, jag känner det nästan. nu är det dock för sent för det här. jag har lika dålig diciplin som vanligt. "tidig kväll ikväll", "okej, men ikväll då", "meeeeeeen ikväll". så nu känner jag att jag kan gå i säng med gott samvete efter detta "lilla" blogginlägg. sov gott, eller kanske ha en bra kväll, mina vänner.


snällalåtdetvasomeienfilm ; -

대상 ;______;


snällabliminigen ; -



aldrigaldrigkommerallttillbaks ; -

these are my books. I can promise you that they are as heavy as they look. filled with knowledge, 4 CD's at least, maybe more, if I haven't found them all, and room for me to write and practise my sucky korean handwriting. I have not ever bragged with my korean (I think anyway), and beginner's class suits me perfectly fine. give me one year, 760 to 800 classhours and korean friends and you will hear a whole new language coming out of my mouth. but we're not quite there yet.

 

but what have I been up to the passed week? I said that I would be sceptic about my pictures, and I am, but they're telling a story either way, right?

 

the room in which I now live. the bed is comfortable, the desk is big, and I have a small refrigerator!

 

my shelf of love. there are more stuff there now, like a small wooden icon, and cupholder from händel & gretel.


the somewhat lovely view from my window.


taking the suway and capturing people in their most gorgeous state.



my somewhat partner in crime, caroline.


near gangbyeon station in seoul.


korean side dishes.


chris!


and more food.



I went with chris to see the korean version of the musical fame. it was truly amazing and impressive. even though I didn't understand almost anything they were saying, I was still blown away by all the performers, the singers and dancers and musicians. it was an awesome experience.

let's take a break here, I've got some more pictures to edit, and some sleep to attend to when the time comes. tomorrow is the second day of school. the first was under control, fine. it's good to finally learn how it's really supposed to be said properly, and written.

did I mention that I managed to do laundry tonight too? no, but I did. too eager for my own good the first attempy, forgot the washing powder so I had to do it twice. well, it's just 1000 won (ca 12 kr), and of what I can tell nothing has shrunk or gotten destroyed. success.

I'mleavningyoubehind ; -

första skoldagen på 2½ år, here we go, woop woop.

hallelujahandpraisethelord ; -

här ska firas med pompa och ståt, det är ett nytt år, nytt tänk som jag sa, och äntligen kan jag koppla upp min dator till internet, efter ett inköp av 2 meter kabel och besök till en tekniker (all heder åt honom, han lyckas orientera sig på svenska bland all nätverksinformation). jag njuter, pratar långa samtal med bella, tänker att nu kan jag börja på riktigt.

men var ska jag börja då? en snabbresumé av kinavistelsen kanske? det var fantastiskt, märkligt med kallt inne och varmt ute bara. jag kände mig hemma, såg välkända ansikten, träffade på många nya, och bara njöt av någon slags semester. på min "födelsedag" träffade jag min binbin igen, älskling, bao bei. nyår firade vi med shaokao (vette tusan hur det stavas alltså), och bara att han minns mitt namn var så märkligt, men fint. det var bra 5 dagar, med mina fina, som jag snart får träffa igen!






seoul då? seoul. seoul. soul. min själ. det kändes lika rätt som jag trodde. det är en stor stad, men jag förstår den, förstår hur jag ska klara mig, även om språket och alla "manners" inte riktigt sitter än. men det kunde inte ha blivit mer rätt. mer om det i ett annat inlägg dock. jag har många bilder att visa, eller kanske några, vi ser hur självkritisk jag blir när jag väl går igenom mappen. nu måste jag sova!

RSS 2.0