tokyo,london,newyork,paris,oppaoppa ; -

 
gör shamelessly reklam för Haru&OneDays mugg, visst är den ändå rätt fin? på grund av förkylningen som jag har dragit på mig så kändes tanken med te rätt så bra. men, klart att jag inte hade någon mugg i bra storlek, så införskaffade denna, som min favoritkorean har haft att göra med. nu kan jag dricka te i määängder.
 
är nog sista personen som ser the hunger games, första filmen. heeeelt okej alltså.

내대답은너니까 ; -

겨울.
 
winter.
 
vinter.
 
kallt, kallt och kallt igen. det faller inte direkt till norrlands nivå, men kylan har ett sätt att snirkla sig in i minsta öppning av kläderna, och bara gå rakt in i märgen. egentligen har det inte ens börjat på riktigt, men jag har ändå har jag lyckats dra på mig en liten förkylning. alla frågar om jag har tagit medicin mot det, men jag vet inte riktigt var jag har fått det ifrån att medicin inte hjälper mot något? förkylningar går över av sig själva till slut, visst? är det norrlänsk envishet? det enda man behöver är nässpray, annars kan det bli jobbigt att andas om nätterna. den enda medicin som jag någosin har litat på är ipren, inget annat duger lixom. 
 
det finns en sån otrolig frihet i seoul. den där känslan av att du kan göra exakt vad du vill och det finns som inga limits. vill du gå ut? kör på, allting är öppet i princip så länge det är roligt. känner du för en slapp helg? gör som jag och mina vänner axel och nima gjorde fredag kväll; sitt på ett kafé till 4.30 på morgonen, bara för att. älskar det.
 
helgen spenderade jag till stor del i min vän fionas sällskap. vi gick på kafé, åt otrrrrolig middag i mina kvarter, och träffade några av mina gamla arbetskamrater. till slut så tog vi taxi till sinchon, och slocknade i hennes gigantiska "queen sized" säng. 
 
pasta och kyckling/tomat/mozarella-macka till middag. glaset vin för bara ca 19 kr. värt.
 
söndag eftermiddag spenderade jag i min ensamhet på ett kafé, lite jobbplanering, mycket läsa The Kite Runner, (bra bok hittills, sitter och kan nästan inte hålla inne dramatiska reaktioner och tårar,) lite titta på människor runtomkring. kafékulturen här i seoul är något som jag aldrig upplevt någonstans förut. helt fantastiskt. vill aldrig lämna. 
 
nu, avrunda söndagen med alla hellsongs sånger på spellistan. godnatt.

keepasafedistancefromeachother ; -

jag kan knappt minnas senast jag körde 2-dagars, men roligt var det iallafall. min kära vän Alex åker tillbaka till tyskland om några veckor, och hon ville så gärna gå på en riktigt fancy klubb i gangnam, så sagt och gjort, på fredag piffade vi till oss (seriöst, en outfit som jag ALDRIG hade valt själv), och drog downtown, eller hur man nu säger. det var rätt så roligt ute, många långa killar, bra beats, dyra drinkar, allt som allt lyckat tycker jag.
 
 
dag nummer 2 så firade vår favorit-klubb, Vera, 5 år, och det kunde vi ju absolut inte missa. vi var 5 glada; 3 svenskar, 1 tysk och 1 amerikan som begav oss dit vid 11-tiden och lämnade inte förrän ca 4.45 på morgonen. det är som en helt annan värld på denna sidan av jorden. det var väldigt mycket folk, förmodligen för att en känd koreansk MC var ditdragen för att DJa litegrann men det gjorde stämningen bara bättre. det blev fett mycket skaka rumpa, fast jag dansar fortfarande som en korean, det finns ingen bot för det. ska stolt visa upp det party-tricket när jag kommer hem nästa sommar.
 
 
där någonstans vid 3-tiden tänkte personalen att de skulle börja fira på riktigt, vilket betydde alkohol i mängder åt alla, som olyckligtvis för det mesta hamnade i håret och kläderna istället för munnen. lite kaotiskt sådär, men det var en upplevelse i sig. 
 
5 glada dränkta i alkohol.
 
att blogga är kul. hejdå.
 

feeltherainonyourskin ; -

 
oh in what a great way this day was ended. after a slow morning/afternoon, not too hectic day at work, followed by a great dinner of 삼계탕 (chicken soup), I was on my way home when I saw some sort of gathering at the Bakers Table. I was welcome to join my old co-workers, and it was app. 40 minutes of wine, laughter, stories and jokes. it's such a nice place, and I miss working in that enviroment a lot, so it seems like I'll get to jump into that world for a few hours again on sunday. 
 
I have a feeling this weekend will be a great one!
 

summertimeandthelivingiseasy ; -

spent the night together with Alex in hongdae. we stilled our pizza-craving, followed by an unplanned trip to H&M where I accepted to be Alex's doll and try whatever she wanted me to try, which ended up with me buying clothes that I would never have looked at otherwise. hey you only live once. 
 
 
now we're sitting all cozy at coffee bean with a christmas cup each in out hands while scanning the interwebs. funny stuff everywheeeeeere.
 
I might not like the cold that winter brings, but there's no way you can not love sitting in a coffee shop like this with a hot drink in your hands. 
 
now over and out. 

yougotmelosingmymind ; -

någon dag tänker jag att jag ska börja blogga här med väldigt jämna mellanrum. jag gillar min blogg, det spelar ingen roll att headern (som carro gjorde för ungefär tusen år sen) är rätt gammal, för jag gillar den ändå. här har jag lagrat minnen sedan så många år tillbaka, och att förlora det kan jag inte ens tänka på. 
 
men livet här är ju ganska annorlunda i jämförelse med hur livet levs i sverige, eller hur? nu är jag inte den bästa på att ta bilder och dokumentera det mesta av allt som händer, men ibland så går det. nu när min kära mor har släpat min kära systemkamera över halva jordklotet så måste jag väl ta i akt att använda den. 
 
borde jag skriva en livshistoria/introduktion? bara för att på något sätt starta om på nytt iallafall. jag ska tänka lite på det. kanske är det fler som sitter hemma och tänker att, ja, jag skulle vilja flytta till andra sidan gjort det, och om de kommer över den här bloggen så kan de se att det inte allt är omöjligt med en sån sak!
 
hur många missade att pappa kom på besök? 6 härliga dagar fick vi spendera tillsammans i denna stora stad, och jag är glad att kunna säga att han har fått en helt ny bild av den. korea kan vara så annorlunda motför det man har tänkt sig i början. när jag var på jobbet så begav han sig ut på egna äventyr, och det var alltid spännande att höra vad han hade haft för sig under dagen när vi sedan möttes up. han fick pröva på mycket mat, som han turligt nog tyckte var gott! han gick på krigsmuseum, jag tog honom till en koreansk bastu, och vi upplevde DMZ tillsammans. 
 
det har varit mycket samtal under veckan, om det förflutna, nuet och framtiden. allt från gamla historier till drömmar och planer. jag är väldigt tacksam över det, och väldigt tacksam över att jag har en familj som stöttar de val jag har gjort, även om de har varit lite själviska och resulterat i att jag bor på andra sidan jorden.
 
fastän pappa inte sprang in i någon super junior-medlem på riktigt så får detta räknas lite iallafall.
 
vi gick runt i itaewon och hittade platser där man lätt skulle kunna göra fynd.
 
pappa fick en impulsklippning för ca 60 kr och var väldigt nöjd efteråt.
 
"The Place of New Millennium".
jag såg nordkoreaner men det gjorde dessvärre inte pappa.
 
och så tog hand kort på ungefär allt.
 
den självklara selcan. pappa fick många kommentarer att han såg stilig och ung ut.
 
så, nu har lillebror, mamma och pappa alla varit här, och hur lycklig är inte jag för det. helt fantastiska upplevelser och minnen har jag skapat med dem alla. nu väntar bara bella under jul och nyår och jag längtar så!!!!

outthebackdoorgoddamnbutIloveheranyway ; -

 
hur ska jag börja? mamma var här hos mig i 10 magiska dagar. hon följde mig i min vardag, ville se platser som jag spenderar mycket tid på, träffa människor som har kommit mig nära hjärtat, uppleva seoul genom mina ögon. det var ett sånt privilegium att få umgås med henne så intensivt. jag är så tacksam att hon alltid har stöttat mig i mina beslut och gett mig råd när jag har känt mig vilsen. nu har vi verkligen något att minnas i hela våra liv!

men det roliga är inte över ännu! snart sätter sig pappa på planet i moskva, och imorgon klockan 11 koreansk tid så ska han landa i incheon! tänk att jag får rå om båda mina föräldrar inom en månads tid! lyckliga jag. jag hoppas verkligen att seoul har mycket att erbjuda i pappas ögon. på torsdag har jag bokat en tour till DMZ, så han får se lite nordkoreaner också. det kommer nog göra honom glad. sen så ska han få pröva så mycket konstig koreansk mat som möjligt. det blir en mycket mycket mycket spännande vecka framöver!

RSS 2.0